Bläddra

Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet

Kategorier: Fysik Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap Populärvetenskap
Köp här

Vad väger en tanke? : det holistiska paradigmet

Kategorier: Fysik Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap Populärvetenskap
Köp här

Går det verkligen att väga en tanke?
För Stephan Mangold, som har vigt sitt liv åt fysikens fascinationer, är det självklart att livet i universum måste förklaras. Ja, hur hänger allting ihop – från den största av smällar till den minsta atomkärna? Och vad är egentligen mörk materia för något?
Följ med på en nyfiken resa genom årtusendets olika tankemönster fram till nutidens holistiska paradigm. För att förstå paradigmen måste vi också fundera över varför vi tänker som vi gör. Och när vi slutligen tänkt klart – hur mycket väger då den tanke som vi just tänkt?
Stephan Mangold – som en gång lade grunden för vetenskapscentren Experimentum och Universeum – vänder upp och ner på världen för att förklara de mest välkända teorierna så enkelt det bara går. Genom att addera insiktsfulla glimtar från sitt eget liv låter han universum bli mer och mer begripligt och fascinerande ju mer vi lär känna det.

Stephan Mangold föddes 1951 i tyska Bamberg och växte upp i Västerbotten och Småland. Han har en bakgrund som civilingenjör, uppfinnare och utvecklingschef, och har arbetat för att öka de ungas intresse för naturvetenskap och teknik. Sedan 2018 är han pensionär och bosatt i Västra Götaland.