Bläddra

Årsplanen : uppnå struktur och delaktighet i förskolan

Kategorier: Förskolan Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Skolor

Årsplanen : uppnå struktur och delaktighet i förskolan

Kategorier: Förskolan Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Skolor
Köp här

Boken Årsplanen – uppnå struktur och delaktighet i förskolan beskriver ett arbetssätt som underlättar vardagen i förskolan och skapar struktur och gemensam grundsyn på barnens verksamhet. Boken är konkret och ger praktisk handledning för att skapa en årsplan där aktiviteter är fördelade på ett rimligt sätt och stämmer överens med läroplanens uppdrag.

På ett enkelt, vardagsnära och träffsäkert sätt berättar författarna Göran Krok och Maria Lindewald om arbetet med att bygga upp en årsplan och varvar bakgrund och teori med konkreta råd och exempel.

Det är viktigt att hela personalstyrkan är delaktig i att ta fram årsplanen. När hela arbetslaget varit med om att skapa planen kan de också utveckla gemensam grundsyn på barnens verksamheter, utvecklingssamtal och mycket annat.

Om författarna
Göran Krok, förskolechef, och Maria Lindewald, utvecklingschef, arbetar i Skrattegi förskolor. De är även flitigt anlitade som handledare, föreläsare och konsulter genom Skrattegi utbildning. De är också författare till Portfolio – dokumentation för alla och Förskoleguiden.