Bläddra

Arytmier : mekanismer, utredning och behandling

Kategorier: Hjärt- och kärlsjukdomar Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad

Arytmier : mekanismer, utredning och behandling

Kategorier: Hjärt- och kärlsjukdomar Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad
Köp här

Allvarliga arytmier som förmaksflimmer och kammararytmier utgör en betydande del av de hjärtsjukdomar som ofta kräver omfattande utredning och behandling. För många patienter innebär det en kraftigt ökad risk för stroke, hjärtsvikt och plötslig död. Hittills har en svensk lärobok saknats som beskriver arytmiers utredning och behandling.

I Arytmier. Mekanismer, utredning och behandling medverkar ett antal av landets ledande experter inom arytmisjukvård. Författarna tar det pedagogiska greppet att utgå från olika strukturer i hjärtat och behandla alla arytmier som är knutna till respektive struktur i samma kapitel. Detta ger en djupare förståelse för varför vissa arytmier uppstår, hur de beter sig och hur de ser ut på EKG. Särskilda kapitel ägnas olika former av arytmibehandling, från farmakologi till kirurgi, och andra kapitel behandlar arytmier hos friska, idrottsmän, gravida och äldre samt inom särskilda yrkesgrupper.

Arytmier. Mekanismer, utredning och behandling riktar sig till allmänkardiologer och läkare under grund- och specialistutbildning, men också andra yrkeskategorier som i sin dagliga gärning möter arytmipatienter. Även allmänläkaren, som i allt större utsträckning ansvarar för dessa patienter, har stor nytta av boken.