Bläddra

Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare

Kategorier: Lärarhandledningar och lärarmaterial Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Undervisning i specifika ämnen

Att äga läraryrket : En guide till ditt liv som lärare

Kategorier: Lärarhandledningar och lärarmaterial Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap Undervisning i specifika ämnen
Köp här
Att äga läraryrket – en guide till ditt liv som lärare är boken som hjälper dig med vägledning i din komplexa lärarvardag. En vardag med många fler situationer än vad lärarutbildningen har haft möjlighet att förbereda dig inför.
Elever, vårdnadshavare, utvecklingssamtal, föräldramöten, läsårsplanering och bedömning. Och så själva undervisningen förstås. För en ny lärare är det många bitar att få ordning på, och en hel del utmaningar att hantera. Att äga läraryrket av lärarna Karin Boberg och Anna Sterlinger Ahlring är en guide som hjälper dig att undvika fallgroparna.

Boken är indelad i tre stora delar med sju fördjupade kapitel vardera. Den första delen berör dig och det som händer i ditt klassrum. Från din anställnings första stund tills du möter din elevgrupp första gången via läsårsplanering och bedömningsförberedelser. Den andra delen berör dig och det du gör när det inte är lektion. Hur du exempelvis hanterar kontakt med andra yrkesgrupper, vårdnadshavare eller skolledning. Den sista delen handlar om dig och hur du ger dig själv möjligheten till ett hållbart yrkesliv genom att sätta gränser, göra personliga scheman samt ta emot hjälp när du behöver.

Författarna har genom utbildning och många timmars undervisning skaffat sig erfarenhet av vad som fungerar och de framhåller strukturen som en viktig grund, både i planeringen, i lektionssituationen och vad läraren lägger sin tid på.

– Boken är en guide som vi hoppas kan vara varje lärares kompis, som en hjälp på vägen för att göra livet som lärare lite smidigare, och roligare, säger Anna Sterlinger Ahlring.

Författarna Karin Boberg och Anna Sterlinger Ahlring är grundskolelärare med lång erfarenhet av läraryrkets alla delar. Anna driver Anna och Philips Lärarpodcast samt är styrelsemedlem i Lärargalan. Karin bloggar för Skolvärlden och driver den egna bloggen Karin bygger undervisning. Tillsammans har de tidigare skrivit Att äga klassrummet (Gothia Fortbildning).