Bläddra

Barolo : Kanske de bästa röda vinerna i världen

Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Vin
Köp här

Barolo : Kanske de bästa röda vinerna i världen

Kategorier: Alkoholdrycker Drycker Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Vin
Köp här

En guide till kanske de bästa röda vinerna i världen

Att Barolovinet kallas ett vin för kungar beror på att det en gång i tiden endast serverades vid det fursterliga hovet i Turin. Men uttrycket speglar också den upplevelse det är att dricka ett riktigt välgjort Barolovin.

Allt Barolovin som finns produceras i någon de av elva byar som gömmer sig bland kullarna i Langhe, som ligger i regionen Piemonte i nordvästra Italien. Hit har bokens författare, Anders Tillander, återvänt om och om igen under över ett decennium. Självklart har han varit på jakt efter fantastiska viner, men genom åren har också intresset för vinets långa och spännande historia växt. Många och långa samtal med traktens vinproducenter har gett en inblick i alla de steg och mått som ligger bakom en flaska Barolo.

I den här boken delar författaren med sig av all den kunskap och historia som finns gömd i en flaska Barolo. Han guidar också läsaren till de elva byar som utgör Barolo och avslöjar sina egna favoriter bland vinproducenterna. Vem som helst kan idag få en kunglig Baroloupplevelse. Det gäller bara att veta var man ska leta.