Bläddra

Bortvald

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Sanna berättelser

Bortvald

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Biografier, sanna berättelser, essäer etc. Sanna berättelser
Köp här
Boken "Bortvald" tar oss med på en hjärtskärande resa, genom Marlens liv.
Vi får följa Marlen från när hon är en liten flicka i sitt hem i Norrköping, där hon lever med sina föräldrar. Marlens barndom är präglad av osäkerhet och föräldrarnas maktmissbruk gör att hon hela tiden får trippa på tå. Det förekommer både psykisk och fysisk misshandel och efter en närståendes plötsliga död så rämnar familjen samman.

När Marlen är tolv år gammal tar hon mod till sig och beger sig upp till de sociala myndigheterna, för att berätta om missförhållandena i hemmet, men blir där misstrodd när mamman lyckas med att snärja myndigheterna. Istället är det en oförstående tolvårig Marlen som blir placerad på fosterhem.

Livet kantas av fortsatta svek och övergrepp för Marlen, och hon växer upp till en mycket osäker och instabil kvinna. Hon träffar så småningom en man och föder med honom två barn. Men mönstren går igen, och hon får återigen utstå grova övergrepp.
När Marlen efter flera år vågar bryta upp, och hon tror att lugnet har infunnit sig, så möter hon ett grannpar på gården, dit hon flyttat tillsammans med barnen. De verkar så vänliga och hjälpsamma och barnen tycker mycket om dem. Men barnen börjar så sakteliga förändras och snart står det klart för Marlen, att dolt under den fridfulla ytan, vilar en hemsk hemlighet...

"Bortvald" är Helen Lindells debutbok och är första delen av två. Berättelsen är baserad på verkliga händelser.