Bläddra

De oskyldigas orden

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

De oskyldigas orden

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
I De oskyldigas orden - den andra boken om kommissarie Ferrara i Florens - får vi följa jakten på en pedofilring vars kretsar når högt i samhällshierarkin.

De oskyldigas orden är det mycket osmakliga namnet på en frimurarorden där medlemmarnas gemensamma intresse är att förgripa sig på barn. Den florentinska polisen med Michele Ferrara i spetsen kommer dem på spåren efter det att en tonårsflicka dör i sviterna av vad som verkar vara en dödlig överdos. Den behandlande läkaren har avskrivit henne som narkoman, men efter att ha studerat flickans journal upptäcker Ferrara att något inte stämmer. Flickans liv borde ha räddats på sjukhuset, men i stället blev hon plötsligt sämre och avled. Hon visar sig ha bragts om livet av den behandlande läkaren, Ludovico d'Incisa, som är medlem i De oskyldigas orden. Ferrara hittar en medlemslista i d'Incisas kassaskåp, och sällskapet visar sig ha förgreningar i stora delar av det florentinska samhället, till och med i toppen av åklagarämbetet.

De oskyldigas orden är Michele Giuttaris andra roman om Michele Ferrara, chef för "la squadra mobile", eller kriminalpolisen, i Florens. Den första boken, Scarabeo, handlade om en seriemördare - dock inte den seriemördare som Michele Giuttari själv jagade för ett antal år sedan, känd som "Monstret i Florens".