Bläddra

Ekonomisk sociologi : en introduktion

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap Sociologi Sociologi och antropologi

Ekonomisk sociologi : en introduktion

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap Sociologi Sociologi och antropologi
Köp här
Denna bok ger en bred introduktion till olika forskningsriktningar och problemområden inom det snabbt expanderande forskningsfältet ekonomisk sociologi.

Läs mer
Vad betyder pengar i människors liv? Vilka roller och maktförhållanden präglar våra relationer på anonyma marknader? Hur ska vi förstå relationen mellan stat och ekonomi, och vilken roll spelar arbetstagar- och arbetsgivarparterna respektive de politiska organisationerna för hur denna relation utformas? Hur fungerar den globala kapitalismen och vilken roll spelar konsumismens kultur och motkulturer? Finns det olika vägar till en såväl ekologiskt som ekonomiskt hållbar utveckling? Många är de frågor omkring vårt samhälle som samtidigt är sociologiskt relevanta och ekonomiskt relaterade.
Denna bok ger en bred introduktion till olika forskningsriktningar och problemområden inom det snabbt expanderande forskningsfältet ekonomisk sociologi. Som lärobok kan den användas såväl inom undervisning vid kurser i sociologi, som i närliggande discipliner med intresse för samspelet mellan ekonomi och samhälle.

Om författarna
Bokens redaktörer är alla verksamma forskare i sociologi. Reza Azarian är universitetslektor vid Umeå universitet, Adel Daoud har en postdoc-anställning vid Max Planck-institutet för samhällsforskning i Köln och Bengt Larsson är professor vid Göteborgs universitet. Bland bokens medverkande finns några av Sveriges främsta forskare inom området ekonomisk sociologi.