Bläddra

Fågelskrämman

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Fågelskrämman

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

För kriminalreportern Jack McEvoy har ondskan ett eget namn: Poeten. Nu är det dags att glömma det och lägga ett nytt namn på minnet: Fågelskrämman.

En gång stod han högt i kurs på tidningen men nu är han gårdagens nyheter på Los Angeles Times. Men innan Jack McEvoy går ut genom dörren ska han leverera ett sista avgörande mordreportage, som ska kröna och avsluta karriären med en riktig knall, värdig ett Pulitzer-pris.

Jack skriver om en sextonårig knarklangare som sitter inlåste efter att ha erkänt ett brutalt sexmord på en ung kvinna, men när Jack gräver djupare i historien inser han att ynglingens bekännelse bara är båg - killen kan till och med vara helt oskyldig.

Jack kopplar ihop sexmordet med ett liknande fall i Las Vegas. Storyn är den största han jobbat med sedan den kallblodige mördaren Poeten för en evighet sedan. Då träffade han också FBI-agenten Rachel Walling och här möts de igen. Den mördare de jagar är en knivskarp typ som kallas Fågelskrämman och som flugit under radarn för både polisen och FBI. Vad Jack och Rachel inte vet är att mördaren vet allt och bara väntar på att slå till. Igen.