Bläddra

Insikt i finansiell ekonomi – kunskap för finansiell rådgivning

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management
Köp här

Insikt i finansiell ekonomi – kunskap för finansiell rådgivning

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management
Köp här
Utvecklingen på kapitalmarknaden går snabbt. För att förstå den och för att kunna ge råd om förvaltningsuppdrag, val av placeringar, prissättning avvägning mellan risk och avkastning behöver en finansiell rådgivare grundläggande kunskaper i finansiell ekonomi.

Läs mer
Utvecklingen på kapitalmarknaden går snabbt. För att förstå den och för att kunna ge råd om förvaltningsuppdrag, val av placeringar, prissättning avvägning mellan risk och avkastning m.m behöver en finansiell rådgivare grundläggande kunskaper i finansiell ekonomi. Den här boken går igenom tidsvärdet av kapital, finansiell statistik, grundläggande värdering av olika förvaltningsuppdrag och hur de kan utvärderas, portfölj- och kapitalmarknadsteori index m.m.
Insikt i finansiell ekonomi är en av fem böcker i en serie framtagen utifrån svenska fondhandlarföreningens kunskapskrav förlicensiering av finansiella rådgivare.
Den riktar sig till
- utbildninga av finansiella rådgivare inom t ex banker och värdepappersbolag
- anställda som utför affärer med finansiella instrument åt sina arbetsgivare
- privatpersoner som vill få kunskap om finansiella instrument och värdepappersmarknader.
Boken är skriven av Per-Erik Håkansson som är chef för Hagströmer & Qvibergs Fondkommissions Kapitalförvaltning i Göteborg. Han har mångårig svensk och internationell erfarenhet som kapitalförvaltare och som aktiemäklare. Han har varit medförfattare till ett flertal böcker inom ämnet.