Bläddra

Kapital

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Ekonomisk teori och filosofi Nationalekonomi

Kapital

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Ekonomisk teori och filosofi Nationalekonomi
Köp här
Begreppet kapital används flitigt nu för tiden. Det verkar finnas hur många olika sorters kapital som helst. Det talas bl a om ekonomiskt, socialt, demokratiskt, kulturellt, symboliskt, miljömässigt, tekniskt och finansiellt kapital. I denna bok visar sociologen Mikael Stigendal att alla kan sorteras in i två kategorier. Antingen definieras kapital som bruksvärde eller som bytesvärde. Stigendal spårar båda tillbaka till den klassiska nationalekonomins Adam Smith. Det är dock bruksvärdedefinitionen som har fått störst utrymme. Stigendal vill därför lägga särskild vikt vid bytesvärdedefinitionen och visa hur den kan hjälpa oss att förstå den nuvarande krisen.

Läs mer
Sagt om boken
”Mikael Stigendals bok handlar om ett stort och centralt ämne. Den väjer inte för svåra frågor och den ger plats åt de nyaste och mest utvecklingsdugliga tolkningarna. Dessutom på ett medryckande och intresseväckande sätt!”
Sven-Erik Liedman, professor i idé- och lärdomshistoria, Göteborgs universitet
BeGreppbart är en serie introducerande böcker i samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett centralt begrepp och adderar en pusselbit till vår förståelse av samhället. Utforskande. Fokuserat. Dynamiskt. Greppbar kunskap i ett nötskal. Helt enkelt.