Bläddra

Läshoppet Nivå 3 – Klara, 4 titlar

Kategorier: Språk och lingvistik

Läshoppet Nivå 3 – Klara, 4 titlar

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
Läshoppet FK-åk 3

Böckerna i Läshoppet passar utmärkt att använda som lästräning, läsläxa eller vid diagnostisering.

Böckerna i nivå 1-4 består av paket om fyra böcker som har 16 sidor och härliga bilder. De fyra olika nivåerna är anpassade till de olika stegen i dimensionen Ordavkodning i God läsutveckling. Läsprotokoll och läsförståelsefrågor finns att hämta gratis på Läshoppets Läromedelswebb. Till kapitelböckerna finns ytterligare arbetsmaterial.

Läshoppet Kapitelbok

Kapitelböckerna utmanar de läsare som är redo att ta sig an mer text, då de är längre än de tidigare böckerna i serien. Vardera bok har 40 sidor och ett fåtal bilder. Till varje kapitelbok finns en handledning samt arbetsblad. Läs mer

Läshoppet app

I Läshoppets app finns 24 av de olika titlarna i serien. Böckerna går både att läsa på egen hand och att få upplästa. Det finns också en inspelningsfunktion, i vilken man kan spela in sig själv när man läser. Appen laddas ner gratis via App Store, där böckerna sedan kan köpas var för sig. En Lova-bok finns tillgänglig gratis.

Läshoppet Flikbok

Flikböckerna möjliggör upprepad och varierad läsning. I och med fliksystemet kan läsaren kombinera flikarnas text i en mängd olika meningar. De olika kombinationerna bildas genom att man bläddrar mellan de olika flikarna. Böckernas många olika läskombinationer kan också locka till att bilda roliga och tokiga meningar. Varje sida inne i boken har två perforeringar. Klipp längs dem så bildas flikarna som man kan bläddra mellan.

Nivå 1

Böckerna i nivå 1 passar för den läsare som befinner sig på steg 4-6 i dimensionen Ordavkodning. Böckerna innehåller: en- och tvåstaviga ljudenliga ord, ord utan konsonantförbindelser, ord byggda enbart av bokstäverna S, L, M, N, R, F, V och vokalerna, ett fåtal enkla, högfrekventa småord som även innehåller övriga bokstäver.

Lova, Paket 1
Lova rånar
Lova syr
Lovas ros
Lovas vår

Lova, Paket 2
Var är Lova
Vila, sa Lova
Rör inte, sa Lova
Du har fel, sa Lova

Mio
Var är Mio?
Mio och fölen
Fia Mios vän
Mio och Måsen

Flikböcker 1
Vad ser jag?
Vad är jag?
Vad får jag?
Vad målar jag?

Nivå 2

Böckerna i nivå 2 passar för den läsare som befinner sig på steg 7 i dimensionen Ordavkodning och innehåller: en- och tvåstaviga ljudenliga ord, ord utan konsonantförbindelser, enkla högfrekventa småord.

Max, Paket 1
Max gåtor 1
Max gåtor 2
Max gåtor 3
Max tokiga rim

Max, Paket 2
Max lagar mat
Max jagar en bov
Max och Sotis
Max metar

Sira
Sira och båten
Sira och höken
Sira och kakan
Sira och taket

Flikböcker 2
Äter en tiger en kaka?
Badar en ko med en räv?
Dyker en u-båt i en byrå?
Rider en bov på en höna?

Nivå 3

Böckerna i nivå 3 passar för den läsare som befinner sig på steg 8 i dimensionen Ordavkodning och innehåller: en- och tvåstaviga ljudenliga ord, ord med enkla konsonantförbindelser, fler högfrekventa småord.


Klara
Klaras gåtbok 1
Klaras gåtbok 2
Klaras gåtbok 3
Klaras kluriga rim

Knut
Knut räddar en häxa
Knut räddar en prins
Knut räddar en Karin
Knut räddar mamma

Flikböcker 3
Slukar spöket en tvål?
Bråkar draken med en stol?
Smakar kråkan på en skoter?
Kryper spionen ut ur ett skåp?

Nivå 4

Böckerna i nivå 4 passar för den läsare som befinner sig på steg 913 i dimensionen Ordavkodning och innehåller: flerstaviga ord, enstaka korta ljudstridiga ord, enstaka ord med komplicerad konsonantförbindelse.

Lillen, Paket 1
Lillen blir en stjärna
Lillen och matchen
Lillen och raggarbilen
Lillen och sportiga pappan

Lillen, Paket 2
Lillen på semester
Lillen ser i syne
Lillen och ringarna
Lillen och äpplena

Elvira
Elviras båt
Elviras hund
Elviras elaka sko
Elviras häst

Agaton
Agaton hämtar en ring
Agaton och alvernas skrik
Agaton tröstar en prins
Agaton tämjer en drake

Kapitelböcker

Kapitelböckerna passar för den läsare som är redo att gå vidare från böckerna på nivå 4 och som befinner sig på steg 67 i dimensionen Flyt i läsningen och innehåller: flerstaviga ord, ljudstridiga ord och enstaka ord med komplicerad konsonantförbindelse.



Agaton och Hjältarnas kamp av Pär Sahlin

Agaton är hjälte i landet Odalien, där drottning Bea styr. Ibland behöver hon Agatons hjälp. Drottningen vill inte att prins Filur ska vinna Hjältarnas kamp i år igen. Kan Agaton lyckas att ta hem segern istället?

Agaton och den eviga vintern av Pär Sahlin

Drottning Bea behöver Agatons hjälp igen. Nu har vattnet frusit till is i Odalien och det är snö överallt. Kan Agaton lösa problemet med den eviga vintern?

Agaton och kärlekskriget av Pär Sahlin

Agaton är hjälte i landet Odalien, där drottning Bea styr. Ibland behöver hon hjälp av Agaton för att lösa något uppdrag. Nu hotas Odalien av krig. Drottning Beas son har blivit kär i fel person och kungen i grannlandet är rasande. Kan Agaton rädda freden?

Skuggan i mörkret av Erika Eklund Wilson

Sonja och Edvin lyssnar ut mot mörkret. Något stort ha r tagit sig in i trädgården. Vad kan det vara?




På spaning med Adrian och Iris av Johan Rundberg

Adrian och Iris är på väg hem efter skolan, men idag känns det inte som vanligt. Adrian och Iris är nämligen spanare och plötsligt upptäcker de något som är väldigt fel!

Apkyssen av Johan Rundberg

Arvid har en hemlighet. Han är kär i Lova! Idag tänker han fråga chans. Om Lova svarar JA så är de ihop. Men hur frågar man chans när allting bara blir fel?

Läxan som rymde av Johan Rundberg

Leon ställer sig upp. Han känner hur det pirrar i magen.Det ska bli roligt att visa Oskar för klassen. Men något är fel. När han känner med handen i fickan, är råttan inte där. Plötsligt hörs ett rysligt vrål. Något hemskt måste ha hänt!

Tanträddningen av Emma Frey-Skøtt

Siv ser direkt att något är fel. Tanten ligger platt och stilla på marken.Tänk om det är ett trick! Tanten kanske kommer hoppa upp och jaga henne? Eller ännu värre ... Tänk om tanten är DÖD!?

Kopieringsunderlag

Läshoppet kopieringsunderlag innehåller arbetsblad, läsförståelsefrågor, läsprotokoll och klassöversikter till de olika titlarna i serien. Materialet kan användas för att låta eleverna arbeta vidare med den lästa texten eller som stöd för att synliggöra elevernas läsförståelse. Läsprotokollen och klassöversikterna fungerar som dokumentations-underlag för elevernas läsning.