Bläddra

Leda behandling i grupp

Kategorier: Andra medicinska specialiteter Gruppterapi Klinisk psykologi Medicin och omvårdnad Psykoterapi

Leda behandling i grupp

Kategorier: Andra medicinska specialiteter Gruppterapi Klinisk psykologi Medicin och omvårdnad Psykoterapi
Köp här
Att ge behandling i grupp är en god idé av flera skäl. Behandlings­formen hjälper patienter, ökar tillgängligheten och är kostnads­effektiv att ge. Gruppbehandling uppskattas, inte minst tack vare den samhörighet som uppstår och som gör att gruppens medlemmar utgör ett stöd för varandra. Gruppformatet gör det också möjligt att lära av varandra och bidrar till en normalisering.

Att leda gruppbehandling är roligt men också utmanande. Oavsett vilken typ av gruppbehandling som ges behövs färdigheter hos behandlaren för att möta dessa utmaningar.

Boken är en källa till inspiration och kunskap för den som vill lära sig att leda gruppbehandling eller utvecklas som behandlare. Bokens första del ger kunskap om grupper och behandling i grupp. I den andra delen presenteras unika fördelar med gruppbehandling. Bokens tredje del innehåller teoretisk och praktisk kunskap om ett antal färdigheter behandlaren kan använda sig av för att leda behandling i grupp, bland annat vad gäller känsloreglering, struktur och organisering.

Leda behandling i grupp riktar sig till yrkesverksamma som arbetar med gruppbehandling, samt studerande som kan komma att leda behandling i grupp i sina yrken.