Bläddra

Leilas middagstips

Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Leilas middagstips

Kategorier: Kokböcker av tv- / kändiskockar Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

En färgstark kokbok med ett enkelt innehåll. Den röda tråden är att en god middag inte behöver innebära timmar i köket eller långa inköpslistor. Varför krångla till det? menar svensk-marockanska kocken Leila Lindholm, som under 2004 bland annat är middagstipsare i TV4. Hennes mat är enkel men aldrig tråkig. Med smaker från hela världen. Ravioli med salvia och vanilj, mexikansk majssoppa, thaistekta räkor, ingefärsglass ...

Leila ger oss cirka 60 recept och delar in sin mat i olika kategorier: mat för hela familjen, solomat, bjudmat och mat för extra hälsomedvetna. Och så lite tapas, drinkar och paradkakor och härliga efterrätter.

Denna matfantast tar gärna till halvfabrikat för att underlätta matlagningen. Även hon kan känna sig oinspirerad och ha frustrerande stunder på Ica. Därför blev det ett kapitel till smartmaten med superenkla middagar där basen är helkonserver och halvfabrikat. Enkelhet gäller även för bjudmaten. Hellre mat med spännande, annorlunda smaker, än något dyrt och svårlagat, som i de flesta fall ändå misslyckas och skapar ångest.

En lagom stor bok för köket, rikt illustrerad med färgbilder på såväl mat som miljöbilder från Leilas eget kök.

Leila Lindholm är född i Stockholm 1975. Hon är kock och har arbetat på flera krogar, till exempel Aquavit i New York, Operakällan och Fredsgatan 12. 1999 utsågs hon till Wilhelmina, årets kvinnliga kock i Sverige. I dag är hon också matstylist.