Bläddra

LSS – med hjärtat i ramen

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management

LSS – med hjärtat i ramen

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management

En professionell bok som ger verksamheterna inom LSS en stabil grund att stå på om varför man är på jobbet.

När livet händer ger ”Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade” (LSS) det stöd i kropp och tanke som behövs att leva sitt eget liv. Ett komplext uppdraget som Jan Blomström skapar ordning och reda inom.

Boken tar utgångspunkt i att leva med LSS-insatser, men också hur hjärtas övertygelser så ofta får prägla våra verksamheter, trots en i grunden strikt lagstyrd regleringen. Blomström går sakligt igenom hur lagen lägger ramen för verksamheterna och hur hantverket inom LSS lär oss att balansera hjärtat i ramen för en värdigare och mer hållbar tillvaro. 

Personlig assistans och särskilt boende ges extra mycket utrymme, men alla verksamheter inom LSS får grundligt med träning i sitt hantverk genom praktiska exempel och vardagsnära dilemman med tillhörande arbetsmaterial för självstudier och lärande personalmöten.Om författaren

Jan Blomström | Leg. psykolog med specialistbehörighet inom klinisk neuropsykologi, affärspsykolog och grundare av Prolead Academy. Har en bakgrund inom habilitering och rehabiliteringsmedicin och har de senaste 25 åren verkat inom arbetslivets psykologi. Jan har en djup insikt kring de utmaningar som råder inom LSS idag, för såväl medarbetare som brukare och deras närstående. ”LSS – med hjärtat i ramen” är Jans 7:e bok inom ledarskap & arbetsliv. Bland tidigare titlar har Jan den branschledande boken ”Älskade assistent”.