Bläddra

Makt och maktutövning i arbetslivet

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management

Makt och maktutövning i arbetslivet

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här

Makt är nödvändigt för att ett samhälle ska fungera och för att organisationer ska överleva. Det är inte fel att öka företagets effektivitet eller att ställa krav på prestation, och i de flesta fall är detta en viktig källa till motivation. Men kombinationen av att vi som arbetstagare ska vara vår egen lyckas smed och att vi kan kontrolleras när som helst gör oss extra utsatta för manipulation. Oavsett vilken position du har, är det därför viktigt att kunna identifiera och hantera maktmissbruk.

Endre Sjøvold har forskat om maktutövning i organisationer och utarbetat ett ramverk för att förstå och känna igen maktens många nyanser. I denna bok visar han både hur kraften i maktspelet kan användas effektivt för att påverka andra och hur du kan upptäcka och försvara dig mot maktmissbruk.

"Om du bara ska läsa en bok om makt och maktutövande i år är det den här! Med sina många exempel, färgsprakande språk och raka budskap synliggör Endre Sjøvold hur makt utövas och hur vi kan veta när vi ska fly istället för att stanna kvar och fäkta. Läs den!”

Bitr. professor Eva Hammar Chiriac, Linköpings Universitet