Bläddra

Massera själv bort dina smärtor!

Kategorier: Andra medicinska specialiteter Anestesiologi Medicin och omvårdnad Smärta och smärtbehandling
Köp här

Massera själv bort dina smärtor!

Kategorier: Andra medicinska specialiteter Anestesiologi Medicin och omvårdnad Smärta och smärtbehandling
Köp här
Har du ONT någonstans?

De flesta har ont på något ställe i kroppen. Smärtan kan vara så stark att den hindrar en att tänka på något annat, eller man oroar sig för att den kan tyda på något allvarligt fel i inre organ, i en led eller i ryggraden.
Misstänker man något organiskt fel bör man naturligtvis söka läkare. Emellertid har det visat sig att smärtor i de flesta fall kommer från musklerna, och då kan smärtan lindras eller helt tas bort genom enkel massage.
Om man drabbas av värk eller brännande smärta, får man lust att massera just där det gör ont. Under de senaste decennierna har det emellertid blivit klart att roten till muskelsmärta ligger i en knuta, d.v.s. en liten knöl inuti muskeln, som uppstått genom att fibrerna dragit ihop sig men sedan aldrig slappnat av.
En knuta känns igen på att den ömmar när man trycker på den. Den skickar också smärta till delar av kroppen som inte ens behöver ligga i närheten. Denna överförda spöksmärta kan vara lika plågsam som ett öppet sår eller ett brutet ben.
Den här boken visar hur man söker sig fram till en knuta och oskadliggör den genom massage. De första 50 sidorna kan du läsa gratis på nätet .