Bläddra

Med Drum genom eld och vatten

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här

Med Drum genom eld och vatten

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Resor och platser
Köp här
Allting är extremt med Whitbread Round the World Race - båtarna, distansen och omständigheterna. Några av världens mest extrema kappseglingsbåtar drivs extremt hårt i ofta extremt väder av några av världens mest erfarna besättningar.

Det är världens längsta kappsegling. 27 000 distansminuter och 120 dagar till sjöss. Det är ett grymt och våghalsigt spel, där risken för en våldsam död bland stormar och isberg aldrig kan räknas bort. Men det är utomordentliga sjömän som ger sig ut, som känner riskerna, som redan har prövats under hårda seglingar och som litar till sitt omdöme och sina kunskaper.

Roger Nilson är den ende svensk som seglat flera Whitbread. Här berättar han om den uppseendeväckande seglingen 1985-86 ombord på den olycksdrabbade Drum, som började med att tappa kölen under dramatiska omständigheter sex veckor före start. Han berättar om en besättning som slet och som vände ett hotande nederlag - om inte till seger så till triumf. En segling som Whithbread är extrem, men erfarenheterna därifrån angår alla seglare.