Bläddra

Näringslära

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: yrkesutbildning och övriga ämnen

Näringslära

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: yrkesutbildning och övriga ämnen
Köp här

Näringslära ger både grundläggande och fördjupande kunskaper och fungerar därför både för dem som är nybörjare och för dem som redan känner till en del om ämnesområdet.Näringslära ger både grundläggande och fördjupande kunskaper och fungerar därför både för dem som är nybörjare och för dem som redan känner till en del om ämnesområdet.

Läs mer
Utmärkande drag
- Behandlar sambandet mellan kost och hälsa
- Varje avsnitt om respektive näringsämne avslutas med en sammanfattning
- Innehåller livsmedelstabeller och näringsrekommendationer
Näringslära är ett område som är viktigt inom så vitt skilda yrken som för kockar, dietister och idrottare. Men eftersom näringslära är nyckeln till bra kosthållning och därmed en god hälsa är det också viktigt för den enskilde individen.
Boken tar upp sambandet mellan kost och hälsa ur globalt, regionalt och individuellt perspektiv. Globalt behandlas olika orsaker till svält och undernäring. Regionalt fokuseras texten på friskvård och västvärldens hälsoproblem. Individuellt förtydligas vad som styr våra matvanor och kopplingen mellan mat, näring och energi samt vilken kost som är lämplig vid olika skeenden i livet.
Dietik
Ett separat kapitel tar upp dietik och beskriver specialkoster och koster vid särskilda behov.
Varje avsnitt om respektive näringsämne avslutas med basfakta, avsedda för repetition. Faktarutor, texten under rubriken "Bra att veta" och marginaltexter kan läsas som fördjupning.
Boken avslutas med livsmedelstabeller och näringsrekommendationer. Livsmedelstabellerna är ordnade efter matcirkelgrupperna.

Om författarna
Ingrid Christenson och Ing-Marie Sundling är hushållslärare och har tidigare skrivit och medverkat i en rad läroböcker inom näringslära och livsmedelskunskap.