Bläddra

Öra, näsa, hals : en illustrerad minilärobok för läkare

Kategorier: Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad Medicinska handböcker Medicinska handböcker och referensmaterial Otorinolaryngologi
Köp här

Öra, näsa, hals : en illustrerad minilärobok för läkare

Kategorier: Klinisk medicin och internmedicin Medicin och omvårdnad Medicinska handböcker Medicinska handböcker och referensmaterial Otorinolaryngologi
Köp här
Öra Näsa Hals är en välillustrerad minilärobok i öron- näs- och halssjukdomar med över 500 medicinska illustrationer. Boken är gjord för att användas av både blivande och färdiga läkare. Innehållet täcker in grundkursen inom ÖNH vid läkarutbildningen och är optimal för effektiv inläsning och repetition inför tentamen. Texten är avsiktligt telegramartad med förkortningar. Den ska huvudsakligen påminna, återuppväcka och koppla samman olika spår av medicinsk kunskap samt tillsammans med bilderna ge förståelse. Boken kan med fördel även användas av blivande sköterskor eller tandläkare.Den andra upplagan är utökad och uppdaterad med 200 fler bilder. Text och bild har kontrollerats av färdiga och blivande ÖNH-specialister, distriktsläkare och tandläkare i flera omgångar.


Målgrupper: Läkare under utbildning; tentapluggare; distrikts- och företags¬läkare som snabbt vill uppdatera sig. Läkare som behöver bilder i samband med undervisning eller patientinformation. Sköterska som vill fördjupa sina kunskaper och se bilder på anatomi och patologi.
Syfte: Nödvändig medicinsk info ska hittas och läsas på en minut. Därför är bilderna både exakta och lätta att ta till sig för medicinskt utbildade. Boken är liten, lätt och passar i läkarrocksfickan. Med hjälp av den snabbt tillgängliga informationen kan distriktsläkare få överblick över utredningsförfarande vilket möjliggör färre och bättre remisser till ÖNH-specialister.
Unikt: 500 medicinska illustrationer ritade av författaren. Ett 30-tal foton på författaren och hans närmaste finns integrerade i illustrationerna.
Differentialdiagnoser vid vanliga symtom finns med sidhänvisning i omslagets utvikningssidor. Tumgrepp och ett fylligt sakregister på 1200 ord gör det lätt att hitta.
Om författaren: Ville Strååt är läkare, illustratör, föreläsare och läroboksförfattare. Han har undervisat läkare, sköterskor och läkarsekreterare samt illustrerat/skrivit läromedel för dessa grupper.Böckerna finns för leverans från 13 maj 2020.