Bläddra

Praktisk marknadsföring 1 Fakta och uppgifter

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Educational: Sales & retail skills Läromedel Läromedel: yrkesutbildning Läromedel: yrkesutbildning och övriga ämnen

Praktisk marknadsföring 1 Fakta och uppgifter

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Educational: Sales & retail skills Läromedel Läromedel: yrkesutbildning Läromedel: yrkesutbildning och övriga ämnen
Köp här
Praktisk marknadsföring 1 Fakta och uppgifter är en kombinerad fakta- och uppgiftsbok utvecklad framförallt för gymnasiekursen med samma namn på Försäljnings- och serviceprogrammet. Läromedlet går naturligtvis även att använda i andra utbildningssammanhang, som inom vuxenutbildningen eller internt. Serien består av en kombinera fakta- och uppgiftsbok samt en nedladdningsbar lärarhandledning.

Läs mer
Pedagogiska tankar
Praktisk marknadsföring 1 är ett nyutvecklat läromedel för försäljnings- och serviceprogrammet, och den reviderade kursen med samma namn. Praktisk marknadsföring 1 är en utveckling av H2000-titeln med samma namn, men bör inte ses som en ny upplaga utan som ett helt nytt läromedel då så pass mycket är omskrivet och justerat. Naturligtvis har innehållet uppdaterats i form av en ny struktur, nya intervjuer med mera.

Komponenter
- Praktisk marknadsföring 1 Fakta och uppgifter
- Praktisk marknadsföring 1 Fakta och uppgifter Onlinebok
- Praktisk marknadsföring 1 Lärarhandledning (nedladdningsbar)

Upplägg
Läromedlet är en kombinerad fakta- och uppgiftsbok som består av en inledning, tolv kapitel samt ett större projekt. Varje kapitel inleds med en intresseväckande ingress samt ett antal frågor av kategorin ”Fundera på”. I inledningen av varje kapitel listas kapitlets huvudavsnitt. I varje kapitel återfinns flera intressanta och aktuella exempel samt många bilder och illustrationer. Centrala begrepp är markerade och förklaras i marginalen. I slutet av varje kapitel finns en sammanfattning, och därefter tar uppgifterna vid. Dessa är cirka 10-15 till antalet i varje kapitel och sorterade efter både vilken förmåga som uppgiften tränar (BR = beskriva och redogöra, TG = tillämpa och genomföra, NR = nyansera och reflektera) samt bedömd svårighetsgrad (E-A-nivå). Uppgifterna delas in i följande kategorier:
- Repetera
- Träna
- Fördjupa (inom denna kategori återfinns Apl-uppdrag)

Innehåll
Praktisk marknadsföring 1 Fakta och uppgifter innehåller en inledning samt följande tolv kapitel:
1. Affärsidé – grunden till butikens marknadsföring
2. Marknadsför din butik
3. Kampanjer och kampanjplanering
4. Extern kommunikation – driva trafik
5. Exponeringens grunder
6. Exponering i butiken
7. Praktiskt exponeringsarbete och säljstöd
8. Marknadsföring och exponering på nätet
9. Beräkna ekonomin
10. Handelns prissättning
11. Utvärdera marknadsföringen
12. Lagar och etiska regler vid försäljning och marknadsföring

I slutet av boken återfinns ett större projekt: ”Marknadsför en butik eller webbutik”.

Om författarna
Gunilla Eek är utbildad gymnasielärare och har undervisat på dåvarande Handels- och administrationsprogrammet. Gunilla har även en lång erfarenhet från näringslivet och driver ett konsultbolag. Gunilla har tidigare skrivit flera böcker i H2000-serien och även nya Branschkunskap inom handel samt Servicekunskap 1.
Marianne Feldt är utbildad gymnasielärare, men har även arbetat som inköpschef och projektledare. Marianne är medförfattare till flera titlar i H2000-serien samt till nya Branschkunskap inom handel och Servicekunskap 1.
Anders Pihlsgård är en erfaren läromedelsförfattare som tilldelades priset Årets läromedelsförfattare 2021. Anders är även utbildad gymnasielärare och utbildningskonsult, och har bland annat skrivit Libers nya juridikserie, M3000 Marknadsföring samt nya Branschkunskap inom handel och Servicekunskap 1.
Susanne Walldenheid är utbildad gymnasielärare och har undervisat på Handels- och administrationsprogrammet. Susanne driver ett eget företag inom butikskommunikation och praktisk marknadsföring, och har tidigare medverkat i H2000 Praktisk marknadsföring 1 och 2.