Bläddra

Skriv dåligt! : handbok för bättre texter

Kategorier: Skrivande och redigering Språk och lingvistik Språk: referensverk och allmänt
Köp här

Skriv dåligt! : handbok för bättre texter

Kategorier: Skrivande och redigering Språk och lingvistik Språk: referensverk och allmänt
Köp här

Handbok för bättre texter

För att skriva bättre måste man först skriva dåligt. Hur detta hänger ihop förklaras i denna hand- och inspirationsbok. Utgångspunkten är journalistik men detta är en bok för alla som är intresserade av skrivande och språk.

Journalisten och författaren Peter Lenken delar med sig av sitt kunnande och sin erfarenhet som reporter, krönikör och skönlitterär författare. Reportaget är hans hemmaplan i gränslandet mellan journalistik och skönlitteratur.

Peter Lenken har lång erfarenhet av skrivandet som yrke. Han arbetade 33 år på Göteborgs-Posten, bland annat som redaktör för kåserisidan Världens gång, reportageskribent, featurechef och krönikör på nyhetsredaktionen. Han har också intresserat sig för skrivandets konst: deltagit i internationella seminarier, lett kurser, hållit föreläsningar och varit skrivcoach. Efter åren på GP har Peter Lenken frilansat för Svenska Dagbladet, Tidningen Vi, Fokus och andra tidningar. Han har även skrivit radioteater, reportageböcker och ett par romaner. Han driver skrivbloggen ateljélenken.com. P

å Korpen har Peter Lenken utgivit romanen Ett bord med utsikt (2020) samt medverkat i Göteborgs-Posten inifrån 39 journalister berättar om ett tidningshus (2019).