Bläddra

Snabbhetsträning : 195 övningar för viktiga snabbhetsegenskaper

Kategorier: Sport, idrott och friluftsliv
Köp här

Snabbhetsträning : 195 övningar för viktiga snabbhetsegenskaper

Kategorier: Sport, idrott och friluftsliv
Köp här
I Snabbhetsträning visas övningarna på ett enkelt sätt. De övningar som är särskilt svåra utvecklas vidare på dvd:n. Övningarna är ordnade efter olika kategorier, vilket gör det lätt att hitta de övningar som just du behöver hjälp med.

Effekten av snabbhetsträning är tydlig
Snabbhetsträning är i första hand avsedd att öka förmågan att utveckla hög hastighet på kort tid. Träningen medför även fördelar som ökad muskelstyrka i alla rörelser, förbättrade nervimpulser, förbättrad kinestetisk spatial förmåga, bättre motorik och reaktionstid. Genom förbättrad balans och reaktionstid kommer idrottaren att kunna kontrollera kroppen när han eller hon utför olika rörelser inom sitt idrottsutövande, samt även reagera snabbare på de förändringar som sker i omgivningen.

Allt från lågintensiv till högintensiv snabbhetsträning
Det finns övningar för snabbhet inom alla intensitetsnivåer, från låg till hög intensitet. De övningar som finns på den lägsta nivån kan till exempel användas till att lära ut rörelser, uppvärmning eller grunderna för konditionsträning. De övningar som finns på hög intensitetsnivå kräver specifika förberedelser. För att kunna utföra dessa övningar på ett säkert och effektivt sätt är det bra om man samtidigt börjar med ett styrketräningsprogram. I Snabbhetsträning med tillhörande dvd beskrivs olika typer av snabbhetsövningar och hur man integrerar dem med övrig träning.

Översättning från det välrenommerade Human Kinetics
Boken och dvd:n är översatta från engelska (dvd:n är textad på svenska). I USA har boken sålt i stora upplagor och är mycket uppskattad av tränare och aktiva för sitt användarvänliga upplägg och den stora mängden tydliga och genomtänkta övningar.

Särskilt utformade snabbhetsträningsupplägg finns för följande idrotter: Basketboll, fotboll, tennis, volleyboll, brottning, kampsport, boxning och rugby.