Bläddra

SOS Samhälle 7-9

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: samhällsorienterande ämnen och humaniora

SOS Samhälle 7-9

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: samhällsorienterande ämnen och humaniora
Köp här
SOS för en klokare framtid
Samhällsfrågorna blir allt mer brännande. Globalisering, medier och politik är bara några av de frågor en demokratisk medborgare måste ha koll på. Med SOS Samhälle vill vi vara så aktuella och intressanta det bara går för att ge dina elever ännu bättre möjlighet att bidra till en klokare framtid.

Läs mer
Engagerande texter
SOS Samhälle 7-9 ingår i Libers läromedelsserie för de samhällsorienterande ämnena. Vi vet att Samhällskunskap är ett ämne som engagerar om det presenteras på rätt sätt och SOS är sedan länge känd för att vara ett av få läromedel med ett bra flyt i faktatexterna. I denna nya och fjärde upplaga har vi gått igenom allt från grunden, men behållit vårt fokus på levande texter med direkt tilltal, en tydlig berättarröst och det viktigaste först.
För att underlätta inlärningen har vi också byggt en enkel struktur i en lätt och luftig form, som aldrig ger avkall på tydlighet och överblick.

Redskap att förstå samhället
SOS Samhälle utgår från samspelet mellan individ och samhälle och med fokus på förändring. Globaliseringen och digitaliseringen har inneburit en stor förändring med betydande inverkan på samhällsfrågor idag. Därför är det något som på ett naturligt sätt genomsyrar SOS Samhälle.

Med SOS Samhälle får eleverna redskap för att analysera och granska samhällsfrågor ur olika perspektiv. Det utförliga innehållet ger kunskaper för att kunna förstå samhället bättre och därigenom kunna ta ställning och argumentera. Att se på till exempel arbetsmarknadsfrågor utifrån ett ekonomiskt, normkritiskt eller ideologiskt perspektiv kan skapa spännande och fördjupade diskussioner.

Brett spektra av såväl stöd som utmaningar
Vi ställer många frågor där eleverna kan kontrollera att de hänger med, likaså där de kan reflektera över innehållet. Sammanfattningarna är heltäckande och kan fungera fristående för elever i behov av mycket stöd. Till varje kapitel finns också övningar där eleverna får tillämpa och vidareutveckla sina kunskaper och ämnesspecifika förmågor.

Lättare att undervisa
Nya SOS gör det också lättare för dig som lärare att planera, genomföra och följa upp undervisningen, inte minst med SOS Digital Max. Den enkla strukturen med block och kapitel kan fungera som hela eller delar av arbetsområden, där du som lärare kan disponera innehållet på det sätt som passar bäst.

Ständigt aktuellt
Vi i SOS-redaktionen kommer fortlöpande att ta fram extramaterial till det digitala lärarstödet så att du kan anpassa undervisningen utifrån vad som händer i omvärlden. Till exempel i form av intresseväckande poddar och olika typer av visuellt material. Med SOS får du ett ständigt aktuellt läromedel.

Komponenter i SOS Samhälle 7-9:
Jobba heldigitalt, mixat eller tryckt. Serien består av följande komponenter:
Digital Max för dig som vill jobba heldigitalt. Innehåller både elev- och lärardel.

Mix Klasspaket för dig som vill jobba med både tryckt och digitalt. Här ingår:
- SOS Samhälle 7-9, en tryckt stadiebok.
- Digital Mix Lärare med allt undervisningsmaterial digitalt
- Digital Mix Elev med interaktiva övningar och texten uppläst

Du kan även köpa delarna i Mix Klasspaket separat.