Bläddra

Stav : Runor Kampkonst Filosofi

Kategorier: Ande, kropp och själ Hälsa, relationer och personlig utveckling

Stav : Runor Kampkonst Filosofi

Kategorier: Ande, kropp och själ Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här
Boken beskriver en unik metod att jobba filosofiskt och praktiskt med runor. Stav är en mysterietradition som fram till nyligen var sluten. Det här är första gången en omfattande beskrivning blir tillgänglig för var och en som har ett intresse inom området.

Stav har främst benämnts som en kampkonst, men det är egentligen en skandinavisk bildningstradition som med hjälp av runorna och en egen variant av nordisk mytologi erbjuder utövaren viktiga insikter. Stav är andligt och filosofiskt, samtidigt har stav ett odogmatiskt perspektiv. För den som är intresserad av runor erbjuder stav en unik helhet.

Kampkonstträningen inom stav ger fysiskt och mentalt välbefinnande, man kan se paralleller till det som modernt benämns som mindfulness. Stav kan vara en väg för den som söker inhemsk andlighet eller om man vill utöva en kampform som är sprungen ur vår egen kultur.

Författaren har mångårig erfarenhet som instruktör och är en av de främsta utövarna i världen. Förordet är skrivet av Thomas Karlsson, doktor i religionshistoria, välkänd författare och uttolkare av runorna.