Bläddra

Stella Biologi 7-9

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: biologi Läromedel: matematik och naturorienterande ämnen Läromedel: naturorienterande ämnen

Stella Biologi 7-9

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel Läromedel: biologi Läromedel: matematik och naturorienterande ämnen Läromedel: naturorienterande ämnen
Köp här

Stella Biologi består av sex kapitel. De är tänkta som en arbetsgång från åk 7-9 där man arbetar med ett kapitel per termin enligt nedan:

EkologiMiljö och hållbar utvecklingMänniskokroppenLiv och hälsaGenetik och genteknikEvolution

Kapitlet om ekologi lägger grunden för förståelsen av hållbar utveckling genom att definiera begrepp som ekosystem, biologisk mångfald och ekosystemtjänster. I kapitlet om miljö och hållbar utveckling förklaras växthuseffektens koppling till global uppvärmning med en fullständig genomlysning av kolets kretslopp. Kapitlen om människokroppen och liv och hälsa är rikt illustrerade med tydliga och lättbegripliga förklaringsmodeller. Mekanismerna bakom det genetiska arvet förklaras steg för steg från beståndsdelarna i DNA till nedärvning i könsceller. Evolution går som en röd tråd genom alla kapitel och avslutas med att i sista kapitlet tydligt förklara evolutionens mekanismer.

Stella Biologi Digital

Stella Biologi finns även som digitalt läromedel i en prisbelönt plattform med smarta verktyg för planering och funktioner för ett tillgängligt lärande. Prova kostnadsfritt i 30 dagar.

Lärarhandledning Webb

Allt stöd du behöver för din undervisning i en webbaserad lärarhandledning. Licensen gäller för en lärare i 12 månader.

Beställ ett smakprov av Stella Biologi!

För den som är lite extra nyfiken på innehållet finns nu ett smakprov att blädrra i. Fyll i detta formulär så skickar vi ett exemplar till dig på posten. Du kan också läsa smakprovet digitalt här.