Bläddra

Våra matsvampar

Kategorier: Sport, idrott och friluftsliv
Köp här

Våra matsvampar

Kategorier: Sport, idrott och friluftsliv
Köp här
Våra matsvampar presenterar våra läckraste svamparter med stora tydliga närbilder i färg av svampen i sin rätta miljö. Och här lär man sig inte bara att känna igen svampen utan också att tillaga den! Även de viktigaste giftsvamparna finns avbildade och beskrivna.

I en väl utrustad svampkorg ska det ligga en klar och redig svampbok som stöd när nya sorter dyker upp framför stövlarna. Detta är en praktisk handbok som tar upp de svampsorter man vanligen stöter på i svenska skogar, med de senaste rönen om vilka sorter om är lämpliga matsvampar. Här finns också några giftiga sorter medtagna, framför allt de som kan förväxlas med goda matsvampar.

De tydliga bilderna är tagna i svampens egen miljö – då kan man dessutom lära sig de olika sorternas naturliga växtplatser och lättare veta var man ska leta efter sin älsklingssvamp.

Särskilt intressant för såväl ovana svampplockare som mer erfarna - alla som inser vikten av att kunna kontrollera vilka sorter man hittar.

Populärutgåva. (3:e aktualiserade utgåvan.)


Bo Nylén är välkänd svampkännare och lärare på många svampkurser varje år. Han har tidigare gett ut Svampar i skog och mark och Svampar i Norden och Europa. Bokens alla fotografier har han tagit själv.