Bläddra

Boken om fysik och kemi Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap

Boken om fysik och kemi Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap
Köp här
Med Sveriges främste NO-inspiratör
Med inspirerande texter, bilder och praktiska övningar förklarar Hans Persson svåra begrepp på ett enkelt sätt. Ett otroligt populärt läromedel som blivit norm i många svenska klassrum!

Läs mer
Bygger upp elevernas NO-kunskaper
På ett enkelt och elevnära språk och med exempel hämtade ur vardagen förklarar Hans Persson de viktigaste begreppen i fysikens och kemins värld. Det där som kan uppfattas som svårt blir plötsligt lätt och en självklar del i elevernas kunskapsförråd.

Recept på framgångsrik NO-undervisning
Vad är allting gjort av? Varför blir en del saker hårda, andra mjuka? Varför smälter choklad i munnen men inte en penna? Hur kan något som inte syns ändå blåsa mössan av huvudet? Hans Persson visar, berättar och förklarar. Läromedlet är helt i linje med Lgr11 och utgår från Hans Perssons recept på en framgångsrik NO-undervisning:
- vardagsnära språk som eleverna känner igen, utan avkall på de vetenskapliga begreppen, t.ex. friktion, tyngdkraft, blodomlopp och fotosyntes.
- naturvetenskapens historia i spännande texter där eleverna förstår att samhällets utveckling går sida vid sida med elevernas egna upptäckter.
- praktiska experiment där eleverna får pröva sina hypoteser och tidigt bli bekväma med naturvetenskapens arbetssätt.

Om författarna
Författaren Hans Persson är en lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre barn. Han är också verksam som utbildare och fortbildare av lärare, både i Sverige och utomlands. Han belönades 2004 med det stora Kunskapspriset för "en exceptionellt mångsidig och inspirerande lärargärning".
Utsedd av SLFF till årets läromedelsförfattare med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."
Hans Persson har skrivit böckerna Nyfiken på naturvetenskap, Boken om NO 1-3, Försök med Kemi, Försök med Biologi, Försök med Fysik, Försök med Matematik och Försök med NO 1-3.