Bläddra

Försök med fysik Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap

Försök med fysik Lärarbok

Kategorier: Matematik och naturvetenskap Naturvetenskap
Köp här
Bygger upp barnens förståelse i naturvetenskap!
En mängd experiment med elevblad för kopiering och tydliga lärarinstruktioner. Du kan använda böckerna från vilket skolår som helst.

Läs mer
Innehåll:
- Luft och tryck
- Värme
- Elektricitet
- Magnetism
- Ljud
- Ljus
Här får eleverna arbeta med de grundläggande begreppen i fysiken. Med petflaskor, ballonger, vatten och annan enkel utrustning kan man göra många roliga och intressanta experiment i klassrummet. Boken innehåller över 130 blad att kopiera till eleverna.
Förutom experimentbladen och de utförliga lärarsidorna finns berättelser där fysiken kommer in i ett vardagligt sammanhang, hemexperiment, materiellistor och lite idéhistoria.
Letar du efter en faktabok för barnen? Se Boken om Fysik och kemi.

Om författarna
Författaren Hans Persson är lärare med lång erfarenhet av att undervisa både yngre och lite äldre barn. Han är dessutom verksam som lärarutbildare och fortbildare av lärare.
Prisad av SLFF med motiveringen "Hans Persson har en unik förmåga att med vardagsnära experiment och inspirerande texter sprida kunskaper och självförtroende för de naturvetenskapliga ämnena och matematikämnet bland elever och lärare. Hans didaktiska kunskaper har varit både banbrytande och vägledande inom såväl naturvetenskap som matematik. Hans Persson är en värdig vinnare av Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan 2014."