Bläddra

Löneadministration Fakta och Övningar

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management

Löneadministration Fakta och Övningar

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management
Köp här
Löneadministration är ett handfast och konkret läromedel i grundläggande lönearbete. Boken speglar verkligheten ute på mindre och medelstora företag. I varje kapitel finns exempel och övningar som visar de olika momenten i lönarbete. Boken stöder Visma Lön, ett löneprogram från Visma Spcs.

Läs mer
Boken innehåller bl.a:
- Lagstiftning
- Dokumenthantering
- Beräkningar av löner, semester, förmåner m.m.
- Redovisning av kontrolluppgifter
I varje kapitel finns exempel och övningar som visar de olika momenten i lönearbetet.
Boken stöder Visma Lön 600 men övningarna i Löneadministration är generellt utformade, så att de passar oavsett vilket löneprogram som används.
Löneadministration passar för gymnasieskolan, komvux, KY-utbildningar, Yrkeshögskolan och kurser för dig som redan är i arbetslivet. Den är också lämplig för den egna företagaren med anställd personal.
Till boken Löneadministration kan du köpa en nedladdningsbar lärarhandledning med bland annat förslag till kursupplägg, pedagogiska tips, extra uppgifter och ett utökat facit till övningarna. I lärarhandledningen finns också ett exempelföretag med lönekörningar, lagtexter och information från Skatteverket.
Word 95 eller senare version krävs. För att läsa pdf-filer krävs Acrobat Reader 5 eller senare version. För att ladda ner exempel-företaget krävs Visma Lön. Löneadministration är en utgående produkt och säljer så länge lagret räcker.

Om författarna
Ulla Lindblad är pedagog och driver eget konsultföretag sedan närmare 20 år tillbaka. Ulla arbetar med utbildning i administrativa rutiner och rådgivning mot små och medelstora företag. Hon genomför också kurser och seminarier i lönehantering och redovisning.