Bläddra

Öregrunds övärld – från Arholma till Örskär

Kategorier: Båtsport Livsstil, hobby och fritid Reseguider Resor och platser Sport, idrott och friluftsliv Vattensport
Köp här

Öregrunds övärld – från Arholma till Örskär

Kategorier: Båtsport Livsstil, hobby och fritid Reseguider Resor och platser Sport, idrott och friluftsliv Vattensport
Köp här
Brixham Books klassiska hamnguide om norra Roslagskusten - från Arholma till Örskär - kommer nu i en ny reviderad andra upplaga med tydligare kartlayout och ytterligare hamnar - bland annat på östra Gräsö.
De 45 hamnarna - naturhamnar och gästhamnar - presenteras med flygbilder, sjökort, färgbilder, detaljerade kartor, insegling och lämpliga ankarplatser.
Detaljerad färggrafik visar vinddata, naturupplevelser och distanser till större hamnar i området. Plus och minus ger en personlig värdering av varje hamn.
Här finns fyra nya hamnar - bland andra ytterligare två öster om Gräsö, som har efterfrågats av våra läsare.
Denna delvis okända och spännande kust ligger bara några timmars segling norr om Stockholms skärgård. Här kan man ligga ensam i vackra naturhamnar med havet som granne.
En extra bonus är skildringar av ett antal stora konstnärer som arbetat och verkar i den här skärgården - från Bruno Liljefors och Nils Ferlin till Evert Taube och Astrid Widenberg Liljefors.

Ur recensionerna av den första upplagan 2017:

"Guiden är ett mycket gott hjälpmedel för färder i denna del av skärgården och underlättar för navigatören när det är dags att exempelvis hitta en bra natthamn." /Bengt Anderhagen i Båtliv 1/2017.

"Det är ont om hamnguider norr om Arholma. Nu har det dock kommit en ny bok som täcker Öregrunds övärld med 42 hamnar och ankarplatser. För den som seglar norr om Arholma, köp boken! Det vore väldigt dumt att inte ha den ombord." /Bengt Utterström i Dagens Båtliv.

"Här har författarna sammanställt fakta i form av flygbilder, sjökort, foton, detaljerade kartor och lämpliga ankringsplatser. Plus för överskådlig grafik gällande läfaktor och mobiltäckning. /Praktiskt Båtägande mars 2017.