Bläddra

Rita vad du känner

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Rita vad du känner

Kategorier: Pedagogik Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Rita vad du känner bygger på enkla teckningar om självkänsla, empati och känslor som barnet får rita färdigt. Till varje övning finns ett arbetsblad, en tydlig instruktion samt två förslag på hur man kan utveckla övningen. Boken riktar sig till alla som tillbringar tid med barn: lärare, specialpedagoger, terapeuter, föräldrar …

Boken tar upp tre områden:

Självkänsla: Övningarna arbetar för att bygga upp och förstärka en positiv självbild genom att låta barnen reflektera över sina talanger och drömmar, vad de gillar och ogillar, vilka personer som betyder mycket för dem och så vidare.

Känslor: Barnen får undersöka ett brett spektrum av känslor. Förutom grund¬läggande känslor som glad, ledsen och arg, får barnen fundera över exempelvis avundsjuka, stolthet och att vara generad. På så sätt ökar deras känsloordförråd, vilket hjälper dem att bättre handskas med svåra känslor.

Empati: Dessa övningar hjälper barnen att sätta sig in i andra människors känslor, önskningar och behov. De får också träna sig i att se saker ur flera perspektiv.