Sökresultat för Henrik Francke...
Rensa filter?
Kategorier: Alternativa terapier, healing och hälsa Ande, kropp och själ Hälsa, relationer och personlig utveckling Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: örter och kryddor Matlagning: särskilda råvaror Naturläkekonst och örtläkemedel
”Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.”
Residence
”En av våra favoriter.”
Damernas Värld
Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska naturen och kulturen, till den egna…
Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagsbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området. Människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept…
En väldigt kärleksfull bok om allt man kan göra med en kniv och en bit trä.
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt –…
Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten manifesterad i en hemgjord…
Kategorier: Geovetenskap, geografi, miljö och samhällsplanering Livsstil och stilguider Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Miljön Miljötänkande och miljöideologi
En bok om Leva – ett kreativt nav på Gotland. Med arkitektur, design, konst, mat och musik som verktyg vill man på Leva skapa positiv och hållbar förändring. Leva skapar innovativa och ekologiska hus, här finns ett stenugnsbageri, restaurang och gårdsbutik, och här sker hela tiden mängder av kreativa utbyten – allt med…
”Intresset för hantverk och återbruk ökar inte minst i tider av massproduktion, digitalisering, pandemi och ökad negativ klimatpåverkan. Det finns ett värde i det egenproducerade, långsamma, eftertänksamma och beständiga. … Tälj! är användbar…
Vill du också leva ett skönt och grönt ekologiskt cityliv? Med hjälp av recept, intervjuer, kåserier och Sara Telemans illustrationer blir det uppenbart att det faktiskt kan vara riktigt kul att vara snäll mot miljön och djuren. Med redskap som Säsongsgrönsakernas kalender, Den politiskt korrekta fisk-tabellen och…
Den här boken handlar om de grundläggande principerna bakom matlagning och smak. Om riktiga råvaror som möter eld och rök, salt och socker. Om rustika metoder som skapar eleganta smaker. Om glädjen i att smaka en nyhalstrad öring med skogsriset kittlandes i svanken, eller stoltheten…
Kategorier: Alternativa terapier, healing och hälsa Ande, kropp och själ Hälsa, relationer och personlig utveckling Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: örter och kryddor Matlagning: särskilda råvaror Naturläkekonst och örtläkemedel
Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.
Residence
En av våra favoriter.
Damernas Värld
Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet – från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska…
Kategorier: Alternativa terapier, healing och hälsa Ande, kropp och själ Hälsa, relationer och personlig utveckling Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: örter och kryddor Matlagning: särskilda råvaror Naturläkekonst och örtläkemedel
Årets coolaste odlings- och kokbok står Sutip Austad för.
Residence
En av våra favoriter.
Damernas Värld
Intresset för växter har följt thailändska Sutip Austad genom livet – från uppväxtens tuffa år som barnslav, i mötet med den svenska…
En vass kniv och en träbit är allt du behöver för att börja tälja. Varje träbit innehåller en oändlig mängd möjliga objekt – det gäller bara att ta bort det som inte hör dit.
Denna reviderade nyutgivning innehåller, förutom…
”Intresset för hantverk och återbruk ökar inte minst i tider av massproduktion, digitalisering, pandemi och ökad negativ klimatpåverkan. Det finns ett värde i det egenproducerade, långsamma, eftertänksamma och beständiga. … Tälj! är användbar…
Den här boken är full av läckra tips på presenter från köket. Att överräcka en glasburk med inlagda svampar eller en påse med hemlagade kakor signalerar omtanke starkare än någon köpt present. Det är dessutom en uråldrig symbolhandling för att indikera vänskap. Du får möta en rad unika personer som med stort hjärta…
Doftande, mustiga grytor med influenser från hela världens kök den här boken är full med härliga höstmiddagar! Henrik Francke har träffat några matälskare som har en alldeles särskild känsla för grytor, och här delar de med sig av sina favoriter. Eventuella sjuttiotalsvibbar vädras resolut ut med hjälp av ingredienser…
Bli nykär i Stockholm!
I Livsnjutarens guide till Stockholm hittar både lantlollor och inbitna storstadsbor något att älska i vår huvudstad. I den nya, ännu knubbigare upplagan finns tidigare favoriter kvar, tillsammans med nya upptäckter som sparrisfestivaler, vinterträdgårdar, crêperier och badhus. Helt enkelt 151…
Mångfalden har äntligen börjat spira, från bymejerier i Jämtland till gårdsmejerier på Gotland. Följ med på en vacker receptfylld resa genom ett nytt Ost-Sverige. Hantverksmässigt betyder inte längre ineffektivt, småskaligt betyder inte längre olönsamt. Möt de hårt arbetande eldsjälarna, inspireras av landskapens…