Bläddra

Café Dalarna : recept och guider till 47 caféer

Kategorier: Bakning, bröd och kakor Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter Reseguider Resor och platser Restaurang- och caféguider
Utgått

Café Dalarna : recept och guider till 47 caféer

Kategorier: Bakning, bröd och kakor Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter Reseguider Resor och platser Restaurang- och caféguider
Utgått
Café Dalarna är den 10:e boken i Isabergs prisbelönta (Seger i Gourmand World Cookbook Awards, London 2007) serie om caféer i Sverige. Att ”fika” sig igenom Dalarna är inget man gör i en handvändning. Från det sydligaste caféet till det nordligaste är det en sträcka på över 350 kilometer. I den här boken har vi gjort ett nedslag i ett 50-tal av dessa; konstcaféer, fäbodcaféer, stadscaféer, våffelstugor. Caféer för 50-talister, caféer för barnfamiljer, caféer för de kulturella, caféer för de musikfrälsta. Caféer för snöskoteråkare. Caféer för kaffenördar och festfolk. Caféer för stammisar och företagsmöten men också för de som behöver en kontemplationssal för att skärma av yttervärlden en stund. För de som bara behöver titta på folk. Caféer för alla möjliga och omöjliga. Caféer med så mångfacetterade inriktningar att man inte riktigt tror det är sant. Det är personliga betraktelser och dokumentära bilder. Massor av bilder! Alla caféer som presenteras i boken erbjuder också hembakat bröd med recept på deras egen specialitet. Så välkommen på en kittlande och annorlunda smakresa från Bergslagen i söder, till kaffe på samiskt vis i norr. Vi garanterar en hisnande och annorlunda upplevelse i kaffets och bakverkens tecken! Håkan Olsén är fotograf och skribent och bosatt i Falun. Rötterna finns i gården Mattlaberg, belägen i Tiomilaskogen på Malungs finnmark. De senaste trettio åren har han arbetat som professionell fotograf.