Bläddra

30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Vegetarisk matlagning
Köp här

30 dagar vegetariskt : himla lätt & gott!

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Vegetarisk matlagning
Köp här
"Påhittigt, varierat och ekonomiskt... En pedagogisk kokbok, med lättlagad och jättegod mat"

Sandra Sandström LitteraturMagazinetDe flesta vill nog men fixar det varken till vardag eller fest: Att ta bort köttfärsen, falukorven, kycklingen och laxen i maten. Allt det där vi köper och lagar av ren slentrian. Vi står där med isbergssalladen, tomaterna och gurkan och tänker att vi borde äta mindre kött och fisk, mer hälsosamt, klimatsmart och inte minst mer inspirerat Allt stannar ofta vid en tanke.

Med den här boken kan det bli så himla mycket lättare och säkert godare att bli grönare. Den som vill utmana sig själv på riktigt satsar på 30 gröna dagar. Den som bara vill testa några dagar eller en vecka göra det.

Bakom boken står Lotta Bäckström som själv periodvis har levt helt grönt. För henne har valet varit helt naturligt i frukt och grönt finns så mycket färg, fantasi och inspiration. Och är så himla gott och lätt.

Carin Jämtin är för närvarande Socialdemokraternas partisekreterare, en av Lottas äldsta vänner och inspiratör. Carin har ett stort intresse för mat och hälsa och stora kunskaper i miljöfrågor.
Hon har inspirerat Lotta till boken och delat med sig av kunskap och erfarenheter, bland annat med en vegetarisk månad för att i en klimatpolitisk utmaning uppmärksamma Världsnaturfondens Earth hour.

Lisa Nestorson är fotograf som har fotat för flertalet kokböcker, bl a för Leif Mannerströms böcker.

Helena Jansson är grafisk formgivare och Art Director som bl a har arbetat med böcker för Kabusa Böcker, Turistrådet Västsverige och Restaurang Salt & Sill och Votum & Gullers.