
Allt om Mat & Vin
Inledningskapitlet ger svar på frågor om luftning och dekantering, bästa serveringstemperatur för olika viner, druvsorter, vad som passar till vad, vanliga vindefekter, vin i matlagning, hållbarhet och mycket, mycket mera.
Så följer ett fyrtiotal kompletta trerättersmenyer med vintips till samtliga rätter. Vad sägs om löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon till förrätt? Till huvudrätt serveras lammracks med ugnsbakade betor och lök, kompletterat med en getostreduktion. Måltiden avslutas med vaniljsemifreddo med limeblåbär och havresmul.
Vinråden blir en frisk champagne eller annat mousserande, torrt vin till förrätten, ett friskt rött vin med markerade syror blir en fin följeslagare till lammets örtiga toner och getostreduktionen med sin sälta rundar av vinets syror på ett läckert sätt. Till efterrättens syrliga och fräscha toner passar ett mousserande sött vin i frisk stil. Italienska moscato d´Asti är ett bra val.