Bläddra

Baka kakor – Med tydliga steg-för-steg-bilder / Lättläst

Kategorier: Bakning, bröd och kakor Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter

Baka kakor – Med tydliga steg-för-steg-bilder / Lättläst

Kategorier: Bakning, bröd och kakor Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
Köp här

Det är himla roligt att baka! Men det kan också vara svårt om man inte är säker på vad tsk betyder, eller om man lätt tappar bort sig i långa ingredienslistor. Därför har konditorn och matskribenten Mia Öhrn tillsammans med en fokusgrupp granskat och testat sina recept för att de ska vara tydliga och lätta att följa. Hur känns en deg som är smidig? Hur mycket är en nypa salt? Går det att skriva enklare?

Resultatet är boken Baka kakor. Den innehåller Mias bästa lättbakade kakor med utförliga steg-för-steg-beskrivningar i både text och bild. Bland de tio noga utvalda recepten finns älskade klassiker som hallongrottor, kolasnittar och kladdkaka. För att alla ska få njuta av att både äta och bjuda på kakor som man har bakat själv.

Mia Öhrn har skrivit många uppskattade bakböcker. Redan som 19-åring debuterande hon med boken Kladdkakor, som blev en bästsäljare utan motstycke. 2015 utvecklade hon en ny utgåva av klassikern Sju sorters kakor. Mia skriver också recept för matmagasin och håller bakkurser.


 "En användbar, vacker och inspirerande bakbok, och ett välkommet tillskott bland lättlästa fackböcker." Christine Karlsson, BTJ-häftet nr 17, 2020.

 

"Konditorn Mia Öhrn har gjort årets viktigaste bakkok. Den som vanligtvis har svårt att läsa och följa recept blir guidad med tydliga bilder och instruktioner i boken Baka kakor." Malin Turunen, MatMalin.se, 12 oktober 2020.

 

 "Jag har själv jobbat många år som behandlingsassistent & elevassistent, vi hade verkligen behövt denna pärla då! Fy tusan vika jäkla bok!" Linn Utbult, domare i Årets Sockerbagare.