Bläddra

Baka & ta tillvara

Kategorier: Bakning, bröd och kakor Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
Köp här

Baka & ta tillvara

Kategorier: Bakning, bröd och kakor Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Maträtter
Köp här

Blomster, bakverk och säsongens råvaror

Efter de stora framgångarna med sin första bok, Blomster & bakverk, som nominerats till Svenska designpriset och vunnit pris i Gourmand Awards, återkommer Annelie Andersson med en ny, lika fantastiskt vacker bok. Än en gång tar oss med Annelie med genom årets alla årstider och bjuder in till sin inspirerande värld av blomster och bakverk.

Annelie tar anslaget i första boken vidare genom att baka med säsongens råvaror. Att lyfta fram det som är i säsong just nu och visa på hur man kan ta till vara på det i bröd, bakverk och annat ätbart.  Att tänka i säsong är att både ta till vara men också att vara kreativ och utmana sig själv den tiden på året när en råvara inte är i säsong.  

Boken är såklart i första hand en bakbok som ska inspirera. Det handlar inte om att komma med pekpinnar utan mer om att komma med idéer, visa möjligheter eller väcka en tanke. Det är fortsatt en blandning av recept på både bröd och bakverk, liksom recept både med och utan gluten. Det är många som inspirerats till att använda nya mjölsorter och uppskattar de glutenfria recepten.

Den här boken är precis som den första uppbyggd efter våra årstider, men med ett lite större fokus på råvaror och framför allt de som passar bra att baka med. Men det blir också en och annan glass, kräm och marmelad. Alla sidor är förstås fyllda med Annelies unika bildkonst som får läsaren att både njuta och inspireras. Att baka ska vara enkelt, glädjefyllt och gott. Precis som i första boken är det varierande svårighetsgrad på recepten men en övervägande del enkla sådana. Så följ med på bakresan med säsongens råvaror, ta reda på vad som är i säsong och tänk på råvaran som något värdefullt, som förgyller dina bakverk och får smaklökarna att spritta till av glädje.

OM FÖRFATTAREN Det här är Annelie Anderssons andra bakbok där hon åter skapar ätbara och vackra stilleben tillsammans med kameran i sin trädgård. Annelies första bok Blomster & bakverk togs emot oerhört väl och har även fått både fina utmärkelser och nomineringar. Annelie driver bloggen Blomster & bakverk och är frilansande foto- och receptkreatör med stor förkärlek till bakning, blomster och det vackra i vardagen.