Bläddra

Båtmat : 40 läckra recept för sjön

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Båtmat : 40 läckra recept för sjön

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här

Båtmat vänder sig till de skeppare som tröttnat på frystorkat och konserver, och som längtar efter ”riktig mat” också till sjöss. Här finns såväl recept som praktiska tips på hur man med enkla medel lagar läcker mat ombord.

Många fritidsskeppare lever på konserver och frystorkat, eller fastnar i en ständig upprepning av några enkla rätter i tron att riktig matlagning kräver en stor båt och ett välutrustat kök. Men så behöver det inte vara. I Båtmat hittar du ca 40 läckra, lättlagade och varierade recept som alla kan lagas i en hur liten och trång båt som helst på ett tvålågigt fotogenkök. Vad sägs om fårostpaj, kycklingsaltimbocca, thailändsk gryta, ratatouille, eller en svensk klassiker som raggmunk? Alla recept är avsedda för två personer men går lätt att multiplicera om man är flera i båten. Recepten kräver inte att du redan är en duktig kock, utan även köksnoviser skall klara av dem. Författarens uppsåt med boken är att inspirera alla båtmänniskor till att laga supergod mat ombord och att driva konservburkarna på flykten!

Förutom de läckra recepten finns också tips om bunkringen före avfärd så att man kan laga spännande och god mat av sådant man sedan hittar i mindre välförsedda skärgårdsbutiker, goda råd om både kylförvaring och uppvärmning, tips om vilka redskap som bör finnas i båten. Några rubriker: Mat under gång, Snabbt efter tilläggning, Lite pyssligare att laga, Gott om tid, Vid grillen, Bakning samt Tillbehör...

Anders Billing, som står för samtliga recept, har arbetat som kemiingenjör, skogshuggare, musiker och matentusiast. Han har varit fritidsseglare sedan barnsben.
Folke Johansson, fotograf och filmare, arbetar med spelfilm och dramaserier för SVT. Han är också en passionerad fritidsseglare.