Bläddra

Curry : Guide till världens godaste

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: länder och regioner
Köp här

Curry : Guide till världens godaste

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: länder och regioner
Köp här

Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.

CURRY innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry.

Curry är så mycket mer än den gula kryddbland­ningen vi svenskar vuxit upp med. I denna bok utforskar vi curryrätternas färgsprakande värld och dess kulinariska betydelse världen över. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascina­tion för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.

Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga curryrätter. Recepten är inte bara goda utan ger dig en inblick i hur lokala råvaror bildar en mångfald av storslagna smaker.

Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och dess förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.

Jimmy Guo arbetar som kock och matkreatör och har tidigare gett ut boken Mitt kinesiska skafferi — en guide med recept (2022). Med nördig nyfikenhet och passion för matkulturers ursprung strävar han som författare efter att avmystifiera och göra det kompli­cerade enkelt att förstå. Utan att skippa de betydelse­fulla nyanser och detaljer som gör all skillnad i resultatet.