Bläddra

Franska kvinnors smala hemligheter : [smarta kvinnors guide till ett gott och hälsosamt liv]

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här

Franska kvinnors smala hemligheter : [smarta kvinnors guide till ett gott och hälsosamt liv]

Kategorier: Familj och hälsa Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här
Franska kvinnor blir sällan tjocka, men de äter bakelser och vitt bröd, dricker champagne och vin och äter regelbundet tre rätters måltider. Hur de bär sig åt? Lär av fransk-amerikanska Mireille Guiliano som avslöjar hemligheterna bakom den franska paradoxen i denna humoristiska, kunniga och aktuella icke-bantningsbok!
Främsta budskapet är att lära sig äta med huvudet, inte med magen. Bli medveten om vad man äter, när och hur, njuta av att äta rätt saker (och fel ibland) men balanserat och i mindre portioner. Välja kvalitet framför kvantitet, köpa fräsch och färsk mat utifrån årstiderna, smaka och njuta av varje bit i stället för att överäta - och sedan panikbanta.
Mireille Guiliano vet vad hon pratar om. Uppväxt i Frankrike åkte hon som tonårig utbytesstudent till USA där hon åt en mängd snabbmat och gick upp 10 kilo på en termin. Tillbaka i Paris fortsatte hon att äta på samma sätt och lade på sig ytterligare 5 kilo. Det var först när hon mötte familjens läkare, i boken kalladdr Mirakel, som hon återupptäckte de knep franska kvinnor har för att hålla vikten, och när hon väl lärt sig att följa dem igen smälte kilona bort för att aldrig komma tillbaka. Franska kvinnors smala hemligheter innehåller inga pekpinnar, bara användbara, omkomplicerade råd för att hitta tillbaka till ett njutningsfullt förhållande till mat och vin. Det är dessutom rolig, livsbejakande läsning, en blandning av livsvisdom, personliga minnen, recept och fransk "common sense". Så släng bort alla bantningsböcker och lär dig äta klokt - och njutningsfullt - för livet!

"Bantningsboken som ger mersmak."
Susanne Ljung, DI