Bläddra

Gudinnekoden : den lustfyllda månadsguiden till kärlek

Kategorier: Dejting, relationer, samlevnad och äktenskap Familj och hälsa Familj och relationer Hälsa, relationer och personlig utveckling

Gudinnekoden : den lustfyllda månadsguiden till kärlek

Kategorier: Dejting, relationer, samlevnad och äktenskap Familj och hälsa Familj och relationer Hälsa, relationer och personlig utveckling
Köp här

Lustfylld dejtingbok lär kvinnor att bli skickliga jägare!

Nu kommer en lustfylld, humoristisk och peppande dejtingbok för tjejer. Den heter Gudinnekoden och är tänkt att lyfta och stärka kvinnor medan de letar efter den rätte.  Boken är utformad som en månadsguide och varje dag får tjejerna ett utmanande gudinneuppdrag.

"Mina egna roliga och ibland faktiskt helt absurda dejtinghistorier löper som en röd tråd genom hela boken. Jag har lärt mig mycket av alla hundratals män jag har träffat. Det viktigaste budskapet jag kan ge är att tjejerna först och främst ska leva sitt eget liv och se till att må riktigt bra, det vill säga leva i det jag kallar för Gudinneenergin. Annars är det risk för att de hamnar där jag hamnade när jag var riktigt ung – med en kille som inte alls ville mig väl", säger författaren Maria Ivarsson.

Boken fokuserar på personlig utveckling och glädje, som Maria menar är vägen fram till den rätte. Genom att öka vår självkännedom, ta ansvar i alla relationer och se till att må bra och själva hålla i rodret i våra liv, så ökar också chansen att hitta en drömpartner. Boken vänder upp och ner på könsrollerna och lär tjejer att själva ta initiativ och bli skickliga jägare.

"Många tror att det handlar om att ha storlek 36 över rumpan, vara förförisk och säga den perfekta raggningsrepliken. Det gör det inte. Samanthas flörtstil i Sex and the City fungerar inte i verkligheten och du behöver inte se ut som en fotomodell. Jag ser inte ut som Claudia Schiffer, jag tittar inte på killarna med en fuktig blick och jag har dejtat fler män än jag klarar av att hålla räkningen på."

Förutom att öka sin självkännedom, att ta eget ansvar i relationer, se till att må bra och själv ge sig ut och dejta så menar Maria att det också är viktigt att ta reda på hur betydelsefull kärleken är i just ditt liv och se till att hela tiden påminna dig om det.

"I en undersökning som gjordes 2009 så kom ett kärleksförhållande på tredje plats när svenskarna själva fick lista saker som var helt avgörande för deras välbefinnande. Förut hade jag en lista på kylskåpet med mina viktigaste kärleksmål för året. Det har jag inte längre. Jag upptäckte att det var mycket effektivare att styla mitt hem så att det påminner mig om kärlek och erotik istället."

Sju exempel på gudinneuppdrag i boken:
• Upptäck det fantastiska singellivet
• Flörta utan mål
• Ta reda på vad du behöver i en relation
• Acceptera dina ljusa sidor
• Gör din del i alla relationer
• Dejta en man som inte är riktigt din typ
• Skapa ett erotiskt sovrum

Om författaren
Maria Ivarsson är utbildad journalist och miljövetare och bor i Stockholm. Till vardags jobbar hon som expert med miljöfrågor och har varit en populär, återkommande radioröst i livsåskådnings-programmet Vid Dagens Slut i P1.

Fakta om singlar och kärlek
• Svenskarnas egen lista på vad de anser vara de viktigaste sakerna för deras välbefinnande finns på sidan 311 i artikeln Vad gör oss nöjda med våra liv? Av Bengt Brülde och Åsa Nilsson. Källan till tabellen kommer från den nationella SOM-undersökningen 2009.

• Sverige och de nordiska länderna toppar listan över hushåll med ensamstående i Europa. I Sverige bestod 43,7 procent* av hushållen av ensamstående personer med och utan barn 2012. Motsvarande siffra på medelantalet i Europa låg på 34,9 procent samma år. (*I Sveriges egen statistik samma år är siffran något högre, 44,6%)

• Flest ensamstående bor i storstäderna och i norrländska kommuner, enligt statistik från SCB 2014. I Stockholm bestod 51,1 procent av hushållen av ensamstående med eller utan barn, vilket motsvarade 28,2 procent av stockholmarna. I Göteborg var siffrorna 49,9 respektive 28 procent och i Malmö 49,3 respektive 27,2 procent. I Munkfors var så många som 30,9 procent av befolkningen ensamstående med eller utan barn år 2014, medan det bara var 12,9 procent av befolkningen i motsvarande situation i Habo kommun samma år.

• Enligt en några år gammal undersökning gjord av Sifo på uppdrag av dejtingsajten Parship är cirka en fjärdedel eller 1,9 miljoner svenskar singlar.