Bläddra

Mormors mat : hundra år av husmanskost

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: länder och regioner

Mormors mat : hundra år av husmanskost

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck Matlagning: länder och regioner
Köp här
Mormors mat vann nyligen brons i Gourmand World Cookbook Awards i Kina i kategorin bästa mat- och familjekokbok.

pMormors Mat bjuder på recept från tre generationer mormödrar och innehåller klassiskt svensk husmanskost under ett drygt sekel. Kokboken innehåller dryga 150 recept från aladåb till örtagårdssås. Recepten, som är utförliga och enkla att följa, kommer från tre generationer husmödrar Marias mamma Kerstin, mormor Sonja och gammelmormor Cecilia. Det här är en kokbok, både för unga som vill lära sig laga svensk husmanskost, och äldre som vill återuppleva barndomens favoriter. I boken finns också tips och råd från köket, servettbrytningar, fakta och anekdoter om vår mat och särskilda kapitel om våra stora högtider.

Klassiska recept från barndomen Enkelt att laga ¬ få ingredienser Naturliga råvaror Fakta och anekdoter om receptens ursprung Snygg retrodesignv

Maria Holm är kulturvetare, journalist och kokboksförfattare. Hon har bland annat arbetat med TV och information, översättningar och skrivande. Hon har tidigare utkommit med böckerna Filmkokboken i samarbete med Mikaela Kindblom och Mormors Mat Svensk husmanskost i tre generationer.

Bo Lundberg är verksam som illustratör och grafisk formgivare och har de senaste 16 åren jobbat med en mängd internationella kunder, såsom Chronicle Books, Escada, Rolls-Royce, The Guardian Vogue och MTV.