Bläddra

Viva Italia : stora italienska kokboken

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck

Viva Italia : stora italienska kokboken

Kategorier: Livsstil, hobby och fritid Mat och dryck
Köp här
Under tjugo års resor till Italien har Tomas Tengby och Ulrika Tengby Holm ätit, njutit och antecknat sig igenom Italien, från de italienska alperna till Sicilien, hela tiden med tanke på att en gång skriva den stora italienska kokboken.

En trevlig måltid med god mat är ingen märkvärdighet i Italien, medan det i många länder är förbehållet speciella dagar. En italienare förväntar sig att äta bra veckans alla luncher och middagar.
Läckra smårätter som väcker aptiten, enkla goda pastarätter, grillad fisk och kötträtter, oemotståndliga grönsakstillbehör och de ljuvliga efterrätterna; glassen, sorbeterna och kaffet.

I Viva Italia finns alla de klassiska recepten, som pasta alla Norma, carpaccio och ragù. Men också spännande nya bekantskaper som sallad med matvete, melonsoppa och tomater fyllda med räkor. Här finns över två hundra recept, en användbar uppslagsdel med alla råvaror, en genomgång av de tjugo italienska regionerna och deras specialiteter.
Läs om matens roll i italienarnas liv, hur måltiden byggs upp, hur den tillagas rätt och om vinet. Den italienska maten handlar om enkelhet, tydlighet och smaker. Italienare vet hur man gör livet trevligt. La dolce vita, det ljuva livet. Vägen dit är kortare i Italien.