Bläddra

Adesso 2 Lärarhandledning

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här

Adesso 2 Lärarhandledning

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
Steg 1-2
Adesso 1 och Adesso 2 är ett läromedel i nybörjaritalienska för steg 1 och 2 för gymnasieskolan och vuxenstudier. Adesso finns nu i en ny upplaga under namnet Adesso sì 1 och Adesso sì 2. Den gamla upplagan kommer nu att utgå ur sortimentet, men finns för kompletteringsköp så länge lagret räcker.

Läs mer
Adesso 1
Adesso 1 är en allt-i-ett-bok med 10 kapitel. I varje kapitel finns grammatikrutor, Grammatica, där varje moment presenteras enkelt och lättfattligt med många exempel. Övningarna, Esercizi, är många och variationsrika, där eleverna gradvis och i lugn takt tränar upp den egna förmågan att kommunicera på italienska. Eleverna övar ord och fraser, uttal och grammatik i pedagogiskt strukturerade övningar, enskilt, i par eller i grupp.
All grammatik finns samlad i en speciell Minigrammatica.
Lärar-cd-skivorna innehåller samtliga texter, sånger, hörövningar och uttalsövningar
Elev-cd:n innehåller bokens texter.
Lärarhandledningen innehåller metodiska tips med genomgång kapitel för kapitel, extra övningsmaterial samt tester med facit.
Adesso 2
Adesso 2 är uppbyggd på samma sätt som Adesso 1. Boken är väl anpassad till kursplanens steg 2 och har ett lugnt tempo med långsamt stegrad svårighetsgrad.
Allt-i-ett-boken börjar med ett repetitionskapitel, Revisione, som följs av 10 kapitel med korta vardagsdialoger, berättande texter och realiatexter och musik som ger glimtar från vardagsliv och kultur i Italien.
Basgrammatiken från Adesso 1 repeteras och varvas med presentation av nya grammatikmoment. I direkt anslutning till texter och grammatik finns variationsrika övningar, Esercizi. Här ingår många hörövningar och uppgifter där elevaktivitet och kommunikation står i centrum.