Bläddra

Den tillfälliga organisationen

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här

Den tillfälliga organisationen

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här
Den tillfälliga organisationen handlar om det som vi till vardags kallar för projekt eller projektarbete. Boken beskriver projekt i form av en tillfällig organisation som, innan den avvecklas, ska skapa värden och nytta för den eller de permanenta organisationer som finansierar dess verksamhet.

Läs mer
Den tillfälliga organisationen handlar om det som vi till vardags kallar för projekt eller projektarbete. Boken beskriver projekt i form av en tillfällig organisation som, innan den avvecklas, ska skapa värden och nytta för den eller de permanenta organisationer som finansierar dess verksamhet. Den tillfälliga organisationen vänder sig både till projektledare och till chefer i verksamheter som väljer att använda projektarbetsformen.

Boken innehåller en kombination av teori och praktiska checklistor som direkt kan användas i den dagliga verksamheten. Författaren ger en överblick och lyfter fram en helhet med flöden av överenskommelser, aktiviteter och leveranser, och beskriver en relation mellan den långsiktiga organisationen och den tillfälliga. Boken belyser även viktiga kunskapsområden som bör finnas representerade i ledarskapet.

Bokens innehåll bygger på erfarenheter från starkt kommersiella verksamheter och vardagligt arbete med ledning och styrning av projekt i företag inom IT-sektorn eller företag som är kunder till IT-företag.

Anders Blomé är företagskonsult med inriktning på projektintensiva kunskapsföretag. Han har lång erfarenhet av projektverksamhet och "knowledge management" från främst kunskapsföretag inom IT-sektorn. Han är en uppskattad rådgivare och utbildare.