Bläddra

Kemin i samhället

Kategorier: Kemi Matematik och naturvetenskap
Köp här

Kemin i samhället

Kategorier: Kemi Matematik och naturvetenskap
Köp här
Kemin i samhället ger svar på vad kemin används till "i verkligheten". Boken är avsedd som komplement till de vanliga läroböckerna på gymnasiet och som breddningsmaterial. Boken kan också användas på fortbildningskurser för kemilärare, på universitet och högskolor och inom industrin - den passar alla som är intresserade av naturvetenskap och har några förkunskaper i kemi!

Läs mer
Kemin i samhället tar upp kemin ur den praktiska aspekten, dvs. den ger svar på vad kemin används till "i verkligheten".
Kemin i samhället är avsedd som komplement till de vanliga läroböckerna på gymnasiet och som breddningsmaterial. Boken kan också användas på fortbildningskurser för kemilärare på alla stadier och inom industrin - den passar alla som är intresserade av naturvetenskap och har några förkunskaper i kemi!
Kemin i samhället innehåller följande avsnitt:
Den tekniska utvecklingen, Livsmedelskemi, Kemin i medicinens tjänst, Explosiva ämnen - dr Jekyll och mr Hyde, Kemisten avslöjar brottslingen, Konstruktionsmaterial, Järn och aluminium - två viktiga metaller, Keramer, Polymerer, Lim och limning, Cellulosaindustrin, Kemi och elektronik, Bilens kemi, Tvätt och tvättmedel, Skönhetens kemi, Färger och lacker, Luft- och vattenvård, Farliga kemikalier, Återanvändning och återvinning av material, Nya metoder för analys och strukturbestämning.