Bläddra

Syoguiden-din handb om utb o jobb

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här

Syoguiden-din handb om utb o jobb

Kategorier: Ekonomi, finansväsen, näringsliv och management Företagsekonomi och management
Köp här
SyoGuiden Pocket 2005 är en handbok för alla gymnasister i åk 3, studenter, arbetssökande och andra som vill ha aktuell och överskådlig information om allt man kan tänkas behöva veta om studier och arbete, både i Sverige och utomlands. Den vänder sig även till studie- och yrkesvägledare.

Läs mer
SyoGuiden kan användas som en uppslagsbok för att få svar på alla tänkbara frågor inom området, eller som en källa för att få idéer och uppslag om vilka möjligheter som finns vad gäller yrkesval och arbete.
Bokens första fyra kapitel (Studera på högskola/universitet, Studera på folkhögskola, Studera på KY och Studera på komvux) tar upp olika former av utbildning i Sverige. I varje kapitel ges allmän information om dessa utbildningsformer, vad som krävs för att komma in, hur man ansöker, klarar ekonomin m.m.
Följande sex kapitel handlar om utlandsstudier. Varje kapitel innehåller allmän information om studier i det aktuella landet, antagningsvillkor, ansökningsprocedurer, kostnader, boende, försäkringar, visum och annat som är viktigt att tänka på.
Bokens senare del behandlar stipendier och olika former av arbete, både i Sverige och utomlands. Dessa är Söka jobb, Arbeta utomlands, Au pair, Volontärarbete, Säsongsarbete, Sommarjobb och Praktik. Här finns bland annat tips om hur man hittar jobben och skriver ansökan. I de kapitel som rör arbete i andra länder finns även information om regler för arbetstillstånd, uppehållstillstånd, visum, försäkringar m.m.
Varje kapitel i boken har också en motsvarighet på webbplatsen www.syoguiden.com med länkar till vidare information inom varje område. SyoGuiden Pocket ger en överblick och introduktion, medan webbplatsen länkar vidare till mer specifik information.

SyoGuiden Pocket kommer att ges ut en gång om året med helt uppdaterad och färsk information. Denna upplagas faktauppgifter avser förhållanden vid årsskiftet 2004/2005.

Om författarna
Åsa Svensson Aspegren är utbildad gymnasielärare men har sedan flera år tillbaka arbetat som journalist och webbredaktör inom områdena arbete, utbildning och ekonomi. Hon har som redaktör för jobb-, studie- och ekonomiavdelningarna på flera stora Internetportaler producerat omfattande informationsmaterial inom dessa områden. Hon har även arbetat med studentnyheter, arbetsmarknadsnyheter, nyheter inom karriär- och kompetensområdet, ekonominyheter m.m. Sedan ett par år tillbaka jobbar författaren som redaktör på SyoGuiden.com, Sveriges största webbportal inom arbete & utbildning.