Bläddra

Trail Lärarhandledning

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här

Trail Lärarhandledning

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
Trailbuster möter eleverna på individuella programmet på deras egen nivå och gör dem redo för Engelska 5. Trailbuster passar för elever som behöver en lätt kurs. Eleverna möter korta, hanterliga texter med ämnen som är förankrade i deras verklighet och som samtidigt ändå tilltalar fantasin.

Läs mer
Trailbuster har fem teman. Warriors handlar om krigare, fiktiva och verkliga, manliga och kvinnliga. Ghosts and Spirits berättar om kända spöken och osaliga andar. Fame gör nedslag i kändisarnas och dokusåpornas värld. Urban Legends presenterar vandringssägner. Breakthroughs tar upp datorer, penicillin och andra landvinningar. Texterna leder vidare till uppgifter som går ut på att förstå och öva.
Ord återkommer i olika övningar så att eleven kan befästa dem. De viktigaste grammatiska grunderna, särskilt verb, betas av metodiskt med övningar och förklaringar. Facit säljs separat och ger ett extra inlärningsmoment: man måste kolla av det man gjort mot ord och meningar, inte mot siffror och bokstäver. Det finns gott om inspirerande utmaningar till att skriva och prata, både i form av små uppgifter och sådana som kräver mer eftertanke. Här får eleverna använda sina egna erfarenheter och idéer. Vägledning steg för steg gör att alla kan prestera något. Instruktionerna är genomgående enkla och tydliga så att eleverna kan utföra uppgifterna individuellt eller i par. Läsförståelse övas enligt de nationella provens modell, och hörförståelseövningarna består bland annat av "Young voices" och radiointervjuer. Slutpunkten i varje del heter Position check. Det är ett självtest med ord och grammatik som eleven ska ha med sig från kapitlet, inklusive ett enkelt självskattningsmoment.
Lärar- och elev-cd
Till boken finns en lärar-cd med alla texter och hörövningar inspelade. Elev-cd:n innehåller alla hörövningar och de flesta texterna.
Lärarhandledning
I lärarhandledningen Trail, ingår extra material till kapitlen i form av texter, övningar och prov. Där finns också lekfulla inslag som spel och tävlingar. Trail lärarhandledning täcker både Trailbuster och Trailblazer. Det är samma grundtanke och liknande upplägg i böckerna, vilket underlättar övergången från IV till A-kursen.

Om författarna
Huvudförfattare
Monica Möller och Karin Lundberg är huvudförfattare till Trailbuster och Trailblazer. Det är samma grundtanke och liknande upplägg i böckerna, vilket underlättar övergången från IV till A-kursen.