Bläddra

Libers övningar i tyska: Inför Tyska 3 cd

Kategorier: Språk och lingvistik

Libers övningar i tyska: Inför Tyska 3 cd

Kategorier: Språk och lingvistik
Köp här
Libers övningar i tyska: Inför Tyska 3 är en repetitionskurs i tyska för elever i grundskolans åk 9, eller i början av Tyska 3 på gymnasiet. Materialet repeterar de moment som tas upp under Tyska 1 och 2.

Läs mer
Här kan eleverna i åk 9 repetera det de ska ha lärt sig under tre-fyra år, för att säkra ett godkänt betyg inför gymnasiet. Det är också ett mycket bra sätt att få ihop gruppen i Tyska 3 på gymnasiet - var ligger svagheterna? Vad behöver de öva mer på? I materialet finns övningar i läsförståelse, ordkunskap, översättning och grammatik mm. Eleverna får dessutom öva på hörförståelse och sina kommunikativa färdigheter. Man kan plocka ut just de moment som eleverna behöver repetera, och samlat ger materialet en ordentlig genomgång av kunskaperna som man behöver ha med sig till Tyska 3 på gymnasiet. Många lärare väljer att använda materialet även under steg 4 som förstärkning.
Materialet består av två skivor, en cd-romskiva med kopieringsunderlag att skriva ut med fri kopiering på skolan och en ljud-cd med ett antal hörövningar.

Om författarna
Carin Johansson är lärare i tyska på gymnasiet och även författare till Lieber Deutsch Lärarguide för Tyska 2-3, om hur man arbetar när man undervisar Tyska 2 och 3 i samma klassrum.